Wat is Juvederm?

Juvéderm is een filler op basis van hyaluronzuur (HA). Hyaluronzuur, dat van nature in de huid voorkomt heeft de unieke capaciteit om vocht aan te trekken en vast te houden, het kan tot 1000 keer zijn gewicht aan water vasthouden, waardoor de huid er vol en soepel uitziet.

De gel-achtige substantie die onder je huid wordt geïnjecteerd strijkt onmiddellijk lijnen en rimpels glad, verzacht plooien, verbeterd de gezichtscontouren en herstelt het verloren volume. Onderzoek wijst ook uit dat HA-injecties de collageen productie van je lichaam kunnen stimuleren wat zorgt voor een stevigere en elastischere huid.

Hyaluronzuur komt van nature voor in de huid en wordt geaccepteerd door het lichaam. Na het inspuiten van de filler wordt de filler door de tijd heen langzaam weer afgebroken door het lichaam.

Alle Juvéderm fillers hebben een mate van crosslinking, wat betekent dat de molecuulketens met elkaar verbonden zijn. Het HA blijft samengeklonterd, waardoor de snelheid van absorberen van het lichaam wordt vertraagd, voor langdurige resultaten.

Elke Juvéderm filler heeft zijn eigen eigenschappen, doel en levensduur. Hieronder wat voorbeelden:

Voor wangen en kin
Juvéderm Voluma  geeft contouren aan het gezicht door definitie en volume toe te voegen aan de kin, wangen en de bovenste boog van het jukbeen. Gebleken is dat dit tot twee jaar blijft zitten.

Voor de lippen
Juvéderm Volift maakt de lippen voller gedurende maximaal een jaar.

Juvéderm Volbella geeft subtiel volume en maakt verticale liplijntjes glad, tot een jaar lang.

Voor lijntjes
Juvéderm Volift strijkt lijnen rond je neus en mond (nasolabiale plooien) glad en houdt tot een jaar aan.

Juvéderm Volite verzacht lijntjes rond je neus en mond en houdt aan tot 18 maanden.

Juvéderm Ultra Plus XC verzacht matige tot ernstige rimpels in het gezicht, met name rond de neus en de mond en houdt aantoonbaar tot een jaar of langer aan.

Een ervaren arts kan de juiste filler of combinatie van fillers kiezen om het meest natuurlijk ogende resultaat te bereiken.

Lees verder