Met de traangroot bedoelen we het geultje dat loopt vanuit de binnenste ooghoek richting (en soms over) de wang. De traangoot ontstaat vooral door volumeverlies ten gevolge van het ouder worden, maar kan ook al vanaf je jeugd van nature aanwezig zijn. Dit volumeverlies is een belangrijke oorzaak voor donkere kringen (extra schaduwvorming) en wallen onder de ogen.

Oorzaken van een diepere traangoot

Naast volumeverlies zijn er andere mogelijke oorzaken:

• uitgesproken jukbeenderen
• leeftijd (dunnere huid)
• stress
• slecht slapen of vermoeidheid (bleke tint van de huid)
• roken en alcohol
• bepaalde ziektes die donkere kringen kunnen veroorzaken (bijvoorbeeld ijzergebrek, Vitamine B12- of vitamine K gebrek, leveraandoeningen)
• het hebben van een bepaalde huidtint (hyperpigmentatie bij de donkere huid, doorschemerende bloedvaatjes bij de lichte huid).

Wat zijn de behandelmogelijkheden van een traangoot?

In het merendeel van de gevallen bestaat de behandeling uit het aanvullen van het volumetekort met een filler. Dit is een gel van een lichaamseigen stof, hyaluronzuur, die zorgt voor een natuurlijke correctie van het volume in de huid. Het resultaat houdt gemiddeld 10 tot 14 maanden aan. Dit is onder andere afhankelijk van hoe snel je lichaam het hyaluronzuur opneemt. Bij afname van het volume kan je door een touch-up behandeling het volume weer eenvoudig aanvullen. Een traangoot behandeling duurt meestal 15 tot 20 minuten en is vrijwel pijnloos. De hyaluronzuur-filler is volledig biologisch afbreekbaar en veilig voor het menselijk lichaam.

Het resultaat is het beste na een dag of 10 te zien. Het volumeverlies is hersteld, er is een mooie overgang ontstaan van je onderooglid naar je jukbeen en er is minder schaduw. Dit zorgt voor een minder vermoeide en frisse, jeugdige uitstraling.

Wil je meer weten over de traangoot behandeling? Kom dan gerust eens een keer op consult   om te kijken wat wij voor je kunnen betekenen!

* Bij deze behandelingen maken wij gebruik van de echochrafie.
Zoals de naam al zegt, is het een echografische techniek die helpt om bij esthetische behandelingen naar het gezicht te kijken.

Onze cosmetisch arts, Tatjana Water, is naast het uitvoeren van
behandelingen, gespecialiseerd in echografie van het gezicht. Zij geeft hier tevens trainingen over.

Je kunt hiermee het gezicht goed in beeld brengen en precies zien waar bepaalde slagaders lopen zodat er nog veiliger kan worden geïnjecteerd of er kan een problematische (permanente) filler worden opgespoord. Hierdoor kunnen we de behandeling nog beter afstemmen voor een optimaal resultaat.

No items found.

Looking like yourself but with fewer lines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft.