FAQ

Krijg ik een intake gesprek voorafgaand aan de behandeling?

U krijgt altijd een eerlijk advies en duidelijke voorlichting over de behandeling.
Wordt het niet onnatuurlijk? Rimpelontspanners en filler behandelingen hoeven niet te resulteren in een onnatuurlijk gezicht. Wij verzachten de rimpels, en corrigeren het volumeverlies maar maken een gezicht nooit anders.

Kunnen andere mensen zien dat ik behandeld ben?

Na de zwellingsperiode is het zelden zo dat het een ander opvalt dat er een behandeling is uitgevoerd. Bij Arc of Beauty streven we naar natuurlijke resultaten. Hooguit wordt er opgemerkt dat u er wat frisser uitziet, maar niet anders.

Rimpelontspanners:

Wij hebben voor jou de meest gestelde vragen op een rij gezet. Bij elke behandeling kun je ook specifieke vragen en antwoorden terugvinden.
Staat jouw vraag er niet bij? Neem dan gerust contact met ons op.

Wat zijn Rimpelontspanners?

Rimpelontspanners zijn gemaakt van een natuurlijk eiwit van een bacterie die de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Hierdoor wordt de spier tijdelijk minder krachtig en wordt voorkomen dat een rimpel dieper zal worden. Doordat de spier ontspant, zullen de rimpels die al aanwezig zijn verminderen of zelfs verdwijnen.

Hoe snel werken rimpelontspanners?

Het effect van rimpelontspanners is binnen twee tot zeven dagen na de behandeling merkbaar en zichtbaar. Na twee weken is het resultaat optimaal. Dit komt omdat de rimpelontspanners even de tijd nodig heeft om goed zijn werk te gaan doen.

Hoe lang werkt rimpelontspanners?

Hoe lang het resultaat van rimpelontspanners zichtbaar is, verschilt per persoon. rimpelontspanners blijft over het algemeen drie tot zes maanden merkbaar. Het resultaat is dus niet blijvend. Langzaam neemt de spierkracht weer toe en komen rimpels tevoorschijn. Wanneer een rimpelontspanners behandeling meerdere malen plaatsvindt, houdt het effect meestal langer aan.

Kan ik met rimpelontspanners mijn gezicht nog bewegen?

Rimpelontspanners zorgen alleen voor een uitdrukkingsloos gezicht, wanneer de arts te veel rimpelontspanners toedient op de verkeerde plaatsen. Daarom is het altijd belangrijk de behandeling uit te laten voeren bij een kundige arts die goed kijkt naar de spieren bij het te behandelen gebied. De arts zal op basis van alle nodige informatie beslissen hoeveel rimpelontspanners er nodig is om het gewenste resultaat te krijgen. Je kunt je gezicht na een rimpelontspanners behandeling dus absoluut nog bewegen.

Is het te zien dat je met rimpelontspanners behandeld bent?

Wanneer je bent behandeld met rimpelontspanners, kan de huid wat rood zijn. Deze roodheid verdwijnt meestal binnen dertig minuten. Het is ook mogelijk dat er een blauw plekje ontstaat. Deze trekt binnen een aantal dagen weg en mag na één dag gewoon gecamoufleerd worden.

Wat is een rimpelontspanner zone?

Rimpelontspanners wordt voor meestal gebruikt voor behandelingen van rimpels in het (voor)hoofd. Een zone kan zijn de fronsrimpels (de verticale lijn tussen de wenkbrauwen), de voorhoofdsrimpels (horizontale lijnen op het voorhoofd) of de kraaienpootjes (de rimpeltjes naast de ogen).

Is een rimpelontspanners behandeling wel veilig?

rimpelontspanners is een buitengewoon veilig geneesmiddel dat in de geneeskunde (neurologie, urologie, dermatologie) al meer dan 30 jaar gebruikt wordt.  De werkzame stof werkt alleen op de behandelde spiertjes en heeft geen effect op de rest van het lichaam.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van rimpelontspanners?

In de eerste week kan het wat gevoelig zijn. Een beurs plekje en soms wat stijf gevoel daar waar geprikt is, tintelingen en soms een zwaar gevoel op de wenkbrauwen. Al deze (normale) bijwerkingen zijn met circa 10 dagen weer verdwenen. In minder dan 1% van de gevallen kan het voorkomen dat er wat krachtvermindering ontstaat in de spiertjes die de wenkbrauwen optillen. Hierdoor kan de wenkbrauw enkele weken wat zwaar kan aanvoelen. Dit komt alleen voor indien de voorhoofdsrimpels worden behandeld (daar is dus geen risico op bij de behandeling van kraaienpootjes en fronsrimpel)

Hoe lang duurt de behandeling?

Normaal gesproken sta je binnen een half uur weer buiten. De behandeling op zich duurt circa 5 à 10 minuten. Een gesprek met de cosmetisch arts gaat daar altijd aan vooraf.

Is de behandeling pijnlijk?

De meeste mensen ervaren een rimpelontspanners behandeling niet als pijnlijk en omschrijven het als een rimpelontspanners. Rimpelontspanner word met een heel klein dun naaldje geïnjecteerd in de huid. Na de behandeling kan de huid oppervlakkig wat gevoelig zijn.

Wat zijn adviezen na een rimpelontspanner behandeling?

Na de behandeling heb je geen pijn en kun je jouw normale dagelijkse bezigheden hervatten. Je kan de behandelde spiergroepen extra activeren gedurende 2 tot 3 uur na de behandeling (bijv. frons de wenkbrauwen, trek je wenkbrauwen op of gebruik je lachspieren). Deze oefeningen helpen rimpelontspanners zich intramusculair beter te fixeren. Hoewel dit kan helpen, heeft het geen grote invloed op het resultaat als je het nalaat. Vermijd om de behandelde zones te masseren of erop te wrijven gedurende 24 uur na je behandeling. Wij raden aan op te passen met (het verwijderen van) make-up of bij het reinigen van het gezicht. Gedurende 4 uur na de behandeling mag je niet gaan liggen en geen inspannend werk doen. Buig je hoofd niet te lang naar beneden. Je mag gerust een douche nemen en je andere dagelijkse activiteiten uitvoeren.Gedurende 24 uur na de behandeling mag je niet zonnebaden, onder de zonnebank of in de sauna gaan. Kleine zwellingen zullen in de uren na de behandeling verdwijnen. Eventuele kleine blauwe plekjes mag je voorzichtig camoufleren.

Wat is het verschil tussen rimpelontspanners en filler?

Een filler is niet hetzelfde als rimpelontspanner. rimpelontspanner ontspant de spieren in het gelaat die rimpels veroorzaken. Een filler vult rimpels maar wordt ook ingezet voor het opvullen van lippen, wangen en jukbeenderen.

Filler:

Wat is een filler?

Ik maak gebruik van een filler op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur komt van nature in onze huid voor. Het zorgt voor volume, de aanmaak van collageen en elastine. Wanneer we ouder worden neemt de hoeveelheid hyaluronzuur af. Hierdoor wordt de huid slapper en ontstaan er rimpels. Door het gebruik van filler met hyaluronzuur worden rimpels opgevuld en het volume en de elasticiteit van de huid hersteld.

Hoe snel werken fillers?

Na de behandeling is het resultaat direct zichtbaar. De huid kan echter nog wat gezwollen zijn. het definitieve resultaat is daarom zo’n twee tot vier weken na de behandeling echt optimaal. De zwelling is dan helemaal weggetrokken, waardoor het uiteindelijke resultaat zichtbaar is. Dit resultaat houdt ongeveer acht tot twaalf maanden aan.

Hebben fillers bijwerkingen?

Na een behandeling kun je last krijgen van roodheid, zwelling, gevoeligheid en blauwe plekjes. Echter verdwijnen deze bijwerkingen meestal binnen een aantal dagen. Ben je nog niet bekend met een filler behandeling en weet je nog niet hoe je lichaam erop reageert? Dan is het verstandig om een behandeling in te plannen als je niet direct daarna een afspraak hebt staan. De eerste aantal uren na een behandeling mag je het behandelde gebied niet bedekken met make-up of crèmes. Heb je toch last gekregen van blauwe plekjes? Dan mag je deze de volgende dag gewoon weer camoufleren.

Hoe lang werken fillers?

Fillers van hyaluronzuur worden vanzelf weer afgebroken door het lichaam. Dit gebeurt na ongeveer acht tot twaalf maanden. Echter is dit geheel afhankelijk van veel verschillende factoren. Leeftijd, huidtype, levensstijl maar ook het type gebied dat is behandeld, spelen allemaal een rol. Zo blijft een filler bij de lippen doorgaans minder lang aanwezig dan een filler bij de jukbeenderen of wallen. Hoe beweeglijker het gebied, hoe sneller de filler namelijk weer door het lichaam afgebroken wordt.

Is het pijnlijk?

Zoals bij elke andere injectie kan filler enigszins pijnlijk zijn, daarom gebruiken wij graag tandarts verdoving. Hierdoor worden de behandeling nauwelijks als pijnlijk ervaringen. Daarbij zit er ook verdoving in de fillers zelf en gebruiken we naalden die buitengewoon fijn en klein zijn, zodat ze geen pijn veroorzaken behalve een beetje prikken.

Hoe lang is het zichtbaar?

Het gemiddelde resultaat is vaak 6-15 maanden, maar is per lichaam heel verschillend. Hoe vaker je de behandeling ondergaat, hoe langer het resultaat uiteindelijk zichtbaar blijft. Ook verschilt het weer per behandeling, hoe snel de fillers afbreken.

Is het resultaat direct zichtbaar?

Ja. De eerste paar dagen zal de zwelling heftiger worden en na twee weken is het resultaat optimaal. Wacht daarom altijd twee weken, voordat je het resultaat beoordeeld.

Kan ik me tijdens de zwangerschap met fillers laten behandelen?

Wij voeren geen behandelingen uit wanneer u (mogelijk) zwanger bent of wanneer u nog borstvoeding geeft. Het is niet bewezen dat fillers schadelijk zijn voor de baby, maar het tegendeel is ook nooit bewezen. Wij nemen het risico niet.

Wat gebeurt er als ik een allergische reactie heb op de filler?

Een allergische reactie op fillers kan zich uiten in een rode, gezwollen plek die eventueel wat pijnlijk aanvoelt. In hele milde mate is dit een paar dagen na de behandeling een normale reactie op een filler. Wordt het echter erger en heeft u het gevoel dat het niet ‘normaal’ is, bel ons dan. Een hyaluronzuur filler kunnen wij namelijk oplossen met een enzym. Dit verwijdert de filler direct en de symptomen zullen dan in een paar dagen zijn verdwenen.

Ben ik toonbaar na een filler behandeling?

Meestal is de huid na de behandeling wat rood en gezwollen. Dit trekt snel weg. In een dunne huid kan eventueel een blauwe plek ontstaan op de plek waar geïnjecteerd is die enkele dagen zichtbaar blijft maar dit heeft geen nadelig effect op het resultaat. Dit is met make-up goed te camoufleren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen de bijwerkingen zoveel mogelijk worden beperkt.

Is één behandeling voldoende?

Een fillerbehandeling is altijd tijdelijk, aangezien een filler in de loop der tijd door het lichaam wordt afgebroken. Hoe lang het resultaat zichtbaar blijft, kan per persoon verschillen, omdat niet iedereen dezelfde stofwisseling heeft. Zo zal bij een actieve sporter een filler minder lang blijven zitten dan bij iemand die veel minder actief is. Wat verder een verschil maakt is waar de filler wordt ingespoten: op een plek die veel of juist weinig beweegt. Lipfillers gaan daarom over het algemeen minder lang mee, omdat de mond altijd zeer intensief bewogen wordt in tegenstelling tot andere delen van het gezicht.

Is een fillerbehandeling veilig?

Ja. De oorspronkelijke fillerbehandelingen werden uitgevoerd met zogenaamde permanente fillers. Deze bleken na verloop van tijd allerlei complicaties te veroorzaken, zoals ontstekingen. Daarom zijn sinds 2015 permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden en worden alleen nog niet-permanente fillers gebruikt die het lichaam in de loop der tijd zelf afbreekt.Hoe werken fillers? De fillers bestaan uit een injecteerbare gel en vullen uw huid op van binnenuit. Hierdoor verbetert de conditie van de huid, vervagen rimpels en worden lijntjes opgevuld.

Welke gebieden kunnen worden behandeld met fillers?

De toepassing van fillers richt zich met name op het opvullen van rimpels. Hierbij valt te denken aan kraaienpootjes, de neus-lippen plooi en rimpels op de bovenlip (rokerslijntjes). Daarnaast kunnen fillers ook worden ingezet bij contourherstel, bijvoorbeeld voor vollere lippen, het verstrakken van de kaaklijn, het verzachten van contouren en het opvullen van ingevallen wangen.

Wat zijn de eventuele bijwerkingen van fillers?

De kans op bijwerkingen na een filler behandeling is relatief klein, omdat hyaluronzuur een lichaamseigen stof is. Mochten er bijwerkingen optreden, dan zijn roodheid, blauwe plekjes, zwelling, jeuk, gevoeligheid of een wat stijf gevoel volkomen normaal. Deze bijwerkingen verdwijnen binnen 1 week.

Wat is het verschil tussen de Profhilo filler, de hyaluronzuur filler en de Radiesse filler?

De Profhilo® filler stimuleert de cellen van binnenuit. De werking van de Profhilo® filler is te danken aan de stimulatie van de aanmaak van bindweefsel-elastine en collageen. De rimpels worden als het ware van binnenuit genezen, in plaats van ze alleen te vullen. Dit noemt men ‘bioremodeling’. Profhilo® filler bestaat uit enkel hyaluronzuur.De hyaluronzuur filler vult de huid op van binnenuit en is met name bedoeld voor statische rimpels. Deze rimpels zijn het gevolg van het verslappen van de huid (volumeverlies) en hangen niet samen met spierbewegingen.

Deze filler bestaat niet enkel uit hyaluronzuur, maar uit hyaluronzuur filler.Radiesse is een uiterst veilige dermal filler met een dubbele werking. Het product herstelt uw volumeverlies en daarnaast zorgen de calcium-microsferen in Radiesse ervoor dat de aanmaak van nieuw collageen in uw huid wordt gestimuleerd en dat de kwaliteit van elastine verbetert, waardoor uw huid steviger wordt. Het resultaat is meervoudig: de rimpels in uw huid verminderen of verdwijnen volledig, er ontstaat een liftend effect op uw huid, en uw huid wordt sterker om de veranderingen in uw onderliggende weefsels op te vangen.