Sculptra biedt uitkomst als je een oplossing zoekt voor volumeverlies van grotere gedeelten in je gezicht. Het is vooral geschikt voor het behandelen van (ingevallen) slapen, wangen/ jukbeenderen en kaaklijn. Sculptra kan uitstekend in combinatie met fillers en botox worden gebruikt. Een Sculptra behandeling kent echter een veel langduriger resultaat. Benieuwd? Hieronder vind je de meest belangrijke informatie over deze behandeling!

1. Wat is Sculptra?

Sculptra zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en wordt het volume verlies minder zichtbaar. Sculptra bestaat uit poly-L-melkzuur. Een natuurlijk stof, die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Het wordt gebruikt om het volumeverlies te verminderen door de diepe, onderliggende structuur van de huid te herstellen.
Het resultaat na een Sculptra behandeling verschijnt geleidelijk aan na de behandeling en houdt 2,5 tot 3 jaar aan.

2. Hoe werkt een behandeling met Sculptra?

Sculptra is een droge stof die we in water oplossen. Deze vloeistof wordt in de diepste huidlaag geïnjecteerd. Dat zorgt vervolgens voor nieuwe aanmaak van het lichaamseigen collageen. Doordat jouw eigen collageenproductie in gang gezet wordt, zal de structuur en het volume van de huid herstellen en het gezicht een liftend effect krijgen.

Het effect van een Sculptra behandeling zie je niet direct
De vloeistof wordt na een aantal dagen volledig opgenomen door het lichaam en na gemiddeld vier weken start vervolgens de collageen aanmaak. De opbouw van het collageen zal in een periode van vier weken tot drie maanden geleidelijk aan het volume in het gezicht aanvullen en diepere rimpels en lijntjes doen verminderen. De huid voelt voller, elastischer en steviger aan.

3. Hoe wordt de behandeling uitgevoerd?

Behandeling 1
Bij de eerste behandeling zal één flacon met ca. 9 ml vloeistof met meerdere prikjes onder de huid worden gespoten. Hierbij zijn de volgende gebieden geschikt: de (ingevallen) slapen, wangen/jukbeen en kaaklijn. Sculptra kan beter niet worden gebruikt in het voorhoofd, rondom de ogen, neus en mond; voor deze gebieden gebruiken we liever hyaluronzuur.
Na de behandeling kan er wat roodheid en een blauw plekje optreden, dit kan goed worden gecamoufleerd. De vloeistof zal in de dagen erna worden opgenomen en na ongeveer vier weken begint langzaam de aanmaak van collageen.
Het is belangrijk dat je na de behandeling 5 dagen lang 5 keer per dag 5 minuten het gezicht masseert (regel van 5).

Vervolgbehandeling
De tweede (en evt volgende) behandeling kan 6-8 weken hierna plaatsvinden. Uiteindelijk zie je na 3-4 maanden het resultaat; de werking houdt zeker 2,5  jaar aan, waarna opnieuw een Sculptra behandeling kan worden gegeven.

4. Is een Sculptra behandeling pijnlijk?

De behandeling wordt over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, al verschilt de pijnervaring per persoon. Er wordt standaard verdovingsvloeistof aan de Sculptra toegevoegd. Een half uur na de behandeling heb je geen last meer van het verdoofde gevoel. Het behandelde gebied kan wat beurs aanvoelen. Dit is echter meer voelbaar, dan zichtbaar.

5. Is Sculptra veilig?

Sculptra is een veilige behandeling en geeft een mooi resultaat, zolang deze door een ervaren arts en met de juiste techniek wordt uitgevoerd. De behandeling is FDA-goedgekeurd en wordt sinds 1999 wereldwijd gebruikt. Sculptra is gemaakt van een synthetisch materiaal, poly-L-melkzuur, wat wordt opgenomen door het lichaam en ook weer volledig afbreekbaar is.

6. Wat is het verschil tussen Sculptra en een hyaluronzuur filler?

Een filler is gemaakt van hyaluronzuur en geeft direct een liftend of volume vergrotend effect; hyaluronzuur breekt geleidelijk af na 9 maand tot 2 jaar.
Sculptra is een stof die de aanmaak van het eigen collageen/bindweefsel stimuleert en zo geleidelijk aan meer volume en huidverbetering geeft, tot zeker 2,5 jaar.
Sculptra kan niet op alle plaatsen in het gelaat worden gebruikt, fillers meestal wel.

Fillers, botox en Sculptra kunnen naast elkaar worden gebruikt.
Afhankelijk van de wensen en jouw indicatie krijg je van de behandelend arts het advies welke behandeling het meest geschikt is voor jouw gezicht.

7. Wat kost een Sculptra behandeling?


Een consult is kosteloos en vrijblijvend
Tijdens het consult bespreekt de arts hoeveel flacons er aangeraden worden voor een goed resultaat. Er wordt gestart met 1 of 2 flacons. Er is een vervolg behandeling benodigd 6-8 weken na de eerste behandeling.

1e behandeling met 1 flacon € 600,00
1e behandeling met 2 flacons € 1200,00
Vervolgbehandeling per flacon € 500,00

No items found.

Looking like yourself but with fewer lines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft.