Soms worden fillers niet goed geïnjecteerd. Een bekend voorbeeld is de te vol gespoten bovenlip. Maar ook in andere delen van het gezicht kunnen te veel fillers zijn ingespoten, wat kan leiden to het “overfilled syndrome”, waarbij iemand er niet mooier, maar juist minder aantrekkelijk of zelfs kunstmatig uitziet.

Een veel gebruikte filler is hyaluronzuur. Met het enzym wat in het oplosmiddel zit kunnen we hyaluronzuur oplossen. De behandeling bestaat uit injecties van een oplosmiddel (in fysiologisch water opgelost). Dat geeft eerst een zwelling (want we injecteren iets), maar daarna zal het eerder geïnjecteerde hyaluronzuur snel oplossen.

Afhankelijk van het eerder geïnjecteerde product zal een oplosmiddel binnen 1 tot 3 dagen het hyaluronzuur hebben opgelost. Een controle en eventuele tweede behandeling kunnen na minimaal 1 week kunnen worden gepland.

Bepaalde hyaluronzuur fillers zijn erg hardnekkig. Dat betekent dat je zelfs na de eerste behandeling en een kosteloze controle nog fillers kan voelen of zien zitten. We raden dan aan om de behandeling nog een keer te herhalen. Door een nieuwe echo te maken kunnen we heel nauwkeurig kijken waar de fillers nog zitten. Let op: dit zit niet bij de prijs inbegrepen.

* Bij deze behandelingen maken wij gebruik van de echochrafie.
Zoals de naam al zegt, is het een echografische techniek die helpt om bij esthetische behandelingen naar het gezicht te kijken.

Onze cosmetisch arts, Amra Sabanovic, is naast het uitvoeren van
behandelingen, gespecialiseerd in echografie van het gezicht. Zij geeft hier tevens trainingen over.

Je kunt hiermee het gezicht goed in beeld brengen en precies zien waar de fillers zitten. Hierdoor kunnen we de fillers heel nauwkeurig oplossen.

No items found.

Looking like yourself but with fewer lines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft.