Vanaf ongeveer het 30e levensjaar neemt de onderhuidse vetweefselen en collageen in de huid af en krimpt de schedel langzaam. Daarmee verliest de huid de elasticiteit en veerkracht. Dit kan resulteren tot ingevallen wangen. Ook spelen andere factoren zoals: stress, vermoeidheid, gewichtsverlies en ouderdom een rol.

De midface of ook wel wangen en jukbeenderen genoemd worden gezien als de kapstok van ons gezicht. Het afnemen van de vetweefsels op deze plek resulteert in afhangende mondhoeken, een diepe neuslippenplooi en een vermoeid uiterlijk.

Door het volumeverlies van de midface te corrigeren, herstellen we de fundering van het gezicht. De midface behandeling is daarom ook de eerste stap bij een liquid facelift of 7-point lift. Het is een kleine ingreep met een mooi, fris en natuurlijk resultaat.

Wij voeren deze behandeling uit met de veilige en tijdelijke fillers van Juvederm.

De behandeling voor het midface richt zich specifiek op het herstellen van volume en jeugdige contouren in het gebied rond de jukbeenderen en de wangen. Dit gebeurt door het injecteren van Juvederm-fillers op strategische punten in het midden van het gezicht.

Hoe Werkt het?

  1. Consultatie: De behandeling begint met een consultatie bij een ervaren cosmetisch arts. Tijdens dit gesprek worden de doelen en verwachtingen besproken.
  2. Behandelplan: De arts zal een behandelplan op maat maken, rekening houdend met de unieke gezichtskenmerken en wensen.
  3. Injectie: Tijdens de behandeling injecteert de arts de Juvederm fillers in de jukbeenderen en het omliggende gebied. De injecties worden nauwkeurig geplaatst om natuurlijk ogende resultaten te bereiken.
  4. Directe resultaten: De resultaten zijn doorgaans direct zichtbaar, hoewel er mogelijk enige zwelling of roodheid kan optreden die na enkele dagen verdwijnt.

Voordelen van midface Behandeling:

  1. Natuurlijk ogende resultaten: Juvederm-fillers bieden subtiele, natuurlijk ogende verbeteringen zonder een overdreven "opgevulde" uitstraling.
  2. Langdurige resultaten: Afhankelijk van het gebruikte Juvederm-product kunnen de resultaten tot 24 maanden aanhouden.
  3. Minimale bijwerkingen: De meeste patiënten ervaren slechts milde bijwerkingen, zoals zwelling of blauwe plekken, die tijdelijk zijn.
  4. Snelle procedure: De behandeling duurt meestal niet langer dan 30 tot 45 minuten.


Overwegingen voor de Behandeling:

Voordat de een midface  behandeling overweegt, is het belangrijk om een consultatie te plannen met een van onze cosmetisch artsen. Tijdens deze afspraak zal uw medische geschiedenis worden beoordeeld en zal de arts u adviseren over de meest geschikte behandeling voor uw behoeften.


Juvederm fillers bieden een effectieve en veilige manier om verloren volume in het midface-gebied te herstellen en een jeugdige uitstraling te bevorderen. Deze behandeling kan een waardevolle optie zijn voor mensen die op zoek zijn naar subtiele, natuurlijk ogende verjonging zonder de noodzaak van chirurgie.

Als je geïnteresseerd bent in een midface behandeling voor uw midface, plan dan online of telefonisch een consultgesprek in (met eventueel behandeling) om uw opties te bespreken en een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen.

No items found.

Looking like yourself but with fewer lines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft.