Rimpelontspanners tegen migraine

Last van spanningshoofdpijn of migraine? Heb je daardoor het gevoel alsof 'er iemand met een hamer op de schedel slaat’, of ‘alsof er iemand met een vinger in het oog drukt’. Wellicht is een rimpelontspanners behandeling dan de oplossing.Uit diverse wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat een rimpelontspanners behandeling de klachten van deze klachten van migraine kan verminderen.

Wat is spanningshoofdpijn?

Spanningshoofdpijn is een heftige hoofdpijn die er meestal ‘insluipt’. De hoofdpijn wordt vooral veroorzaakt door prikkels, slechte luchtvochtigheid, drukte, een verkeerde houding, weinig slaap of niet voldoende water drinken. In tegenstelling tot migraine is er bij spanningshoofdpijn meestal geen sprake van misselijkheid.

Wat is migraine?

Migraine komt vaak uit het niets op. Het is een vrij heftige hoofdpijn waarbij je soms steken kunt voelen of flitsen kunt zien. De pijn zit meestal aan een zijde van het hoofd en kan als kloppend ervaren worden. Vaak is het tijdens zo'n migraine aanval zo dat je nauwelijks kunt functioneren. Zelfs tijdens rust in een donkere stille kamer of met medicatie duurt het afnemen van de klachten toch zo'n 24 uur.

Wat is rimpelontspanners en hoe kan het helpen tegen deze klachten?

Door een rimpelontspanners behandeling worden de spieren slapper en verdwijnt veel spanning in je hoofd, nek en schouders. Dit zorgt er niet voor dat de migraine helemaal verdwijnt of nooit meer terugkomt. Het werkt niet bij iedereen, maar wel bij een groot percentage van de patiënten met de omschreven hoofdpijn klachten. Wanneer het werkt, vermindert de intensiteit van de pijn en het aantal migraineaanvallen.Wanneer er sprake is van hoofdpijnklachten vanuit de nek/achterhoofd, dan kunnen rimpelontspanner injecties in dit gebied effectief zijn. Het principe is hetzelfde; de spieren worden wat verslapt, waardoor er minder spanning op de spier (en aanhechting met het bot) komt.

De rimpelontspanners behandeling werkt vooral het aantal om toekomstige aanvallen te verminderen en werkt meestal minder goed bij het tegengaan van acute migraineklachten.

Hoelang heb ik profijt van deze behandeling?

De behandeling duurt ongeveer een kwartier, en heeft een inwerktijd van ongeveer twee weken. Na de behandeling heb je ongeveer drie tot zes maanden plezier van de behandeling.

Hoeveel kost deze behandeling?

De behandeling kost 175-329 euro.

* Vanaf 1 december openen wij een nieuwe vestiging in Amstelveen in het medisch centrum op de Dorpsstraat 36.



Lees verder