Belkyra: de eerste injectable-behandeling tegen een onderkin met permanente resultaten!

Met Belkyra (in de VS Kybella genoemd) pakken we het probleem van de 'onderkin' aan. Wanneer we deoxycholinezuur injecteren in het vetweefsel van de onderkin, dan maakt het de daar gelegen vetcellen kapot. Eenmaal kapot, kunnen de vetcellen geen vet meer opnemen en neemt het volume van de onderkin af. Belkyra is een synthetische variant van de stof deoxycholinezuur. Een stof die van nature aanwezig is in ons lichaam. Het zuur zorgt ervoor dat plaatselijk vet wordt afgebroken en geabsorbeerd. Daarnaast zal de huid ook verstrakken op die locatie.

Met Belkyra kun je nu iets doen aan die storende onderkin met blijvend resultaat, zonder chirurgie of liposuctie!

Voor welke indicatie is Belkyra bedoeld?

Belkyra is een injectable die vooralsnog alleen bedoeld is om vet in de kin te doen verminderen. Kort gezegd helpt Belkyra je van je onderkin (“dubbele kin”) af. Na een behandeling met deze stof is je kaak meer gestroomlijnd en is je onderkin verdwenen. Het wordt afgeraden dit middel op andere plaatsen te gebruiken als behandeling tegen overtollig vet.

Belkyra is een behandeling waar veel vrouwen (en mannen!) ongetwijfeld blij mee zijn. Een onderkin laat je er immers vaak ouder en voller uitzien dan je in werkelijkheid bent.

Wat maakt Belkyra zo bijzonder?

Vóór de introductie van Belkyra was een chirurgische ingreep zoals een halslift de enige echt effectieve en veilige methode om een onderkin te verwijderen. Zonder in het lichaam te snijden was het niet mogelijk om op een effectieve manier overtollig vet ter plaatse van de onderkin weg te halen.

Met de komst van Belkyra kunnen wij uw onderkin met een paar simpele injecties doen verdwijnen, en wat het helemaal bijzonder maakt is dat de resultaten blijvend zijn. Een relatief veiligere en simpelere manier om de onderkin te behandelen dus!

Hoe gaat de behandeling van Belkyra in zijn werk?

Per sessie worden er zo’n 15-20 kleine prikjes gezet, wat in totaal nog geen twintig minuten in beslag neemt. In tegenstelling tot botox – waarbij de resultaten maximaal een half jaar zichtbaar zijn – is het effect van Belkyra permanent.

Hoeveel behandelingen er nodig zijn wisselt per persoon. Dit kan variëren tussen de 2 en 6 behandelingen (gemiddeld 3). Hoeveel behandelingen er nodig zijn bespreek je uiteindelijk tijdens het consult met de dokter. Tussen de behandelingen dient gemiddeld een maand tijd te zitten.

Welke bijwerkingen zijn er mogelijk?

Zoals bij elke behandeling met injecties bestaat er een kans op bijwerkingen.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat je tot 7 dagen na de behandeling een forse zwelling van het behandelde gebied zal hebben, dit neemt gedurende die dagen langzaam af. Er is na de behandeling kans op roodheid en blauwe plekken in het behandelde gebied. Deze klachten zijn na 7-10 dagen weer verdwenen. Ook kan de kin een tijdje pijnlijk aanvoelen. Toch zijn dit geen heel gekke effecten; ze zijn vergelijkbaar met de risico’s die aan andere cosmetische behandelingen zoals bijvoorbeeld Botox en fillers vastzitten. Om het risico op blauwe plekken kleiner te maken kan eventueel een aantal dagen voorafgaand aan de behandeling gestart worden met een aantal tabletten Arnica per dag (deze zijn verkrijgbaar bij de drogist). Verder kan eventuele gevoeligheid goed behandeld worden met Paracetamol (3 keer daags 2 tabletten van 500 milligram).

In uitzonderlijke gevallen kan er ook (tijdelijke) zenuwschade optreden, waarbij ook het gevaar voor een ongelijke mond op de loer ligt, dit zal na verloop weer tijd ook weer herstellen. Dokter Robert werkt natuurlijk op de meest veilige en kundige manier waardoor de kans hierop zeer klein is.


Resultaat

Na ongeveer zes tot acht weken is het uiteindelijke resultaat van de behandeling goed te zien. Er zijn gemiddeld twee tot drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.


Kosten
De kosten zijn € 800,- per behandeling. Er zijn gemiddeld twee tot drie behandelingen nodig voor een optimaal resultaat.

No items found.

Looking like yourself but with fewer lines.

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?
U bent van harte welkom voor een gratis en vrijblijvend consult, waarin onze cosmetisch arts een eerlijk advies geeft.